TAURRUS XXL VOOR 150 DIEREN

  • Art. Nr 780113000
  • Merk: APPI

TAURRUS XXL VOOR 150 DIEREN

  • Art. Nr 780113
  • Merk: APPI
Onze prijzen zijn zichtbaar na inloggen.
Biologische ongediertebestrijding van terraria
Het levende product TAURRUS® elimineert externe parasieten die vaak in terraria voorkomen, zoals de reptielenmijt Ophionyssus natricis, evenals andere soorten parasieten die in terraria worden waargenomen (zie doelen). Taurrus (Cheyletus sp.), Microscopische roofdieren, consumeren deze terrariumplagen.
TAURRUS® reinigt (preventieve actie) de omgeving van terrariumdieren (slangen, vogelspinnen, schorpioenen, enz.) En behandelt gevallen van besmetting (genezende werking). Ze kunnen acclimatiseren in verschillende soorten terraria.
Merk op dat Taurrus nooit invasief wordt en geen risico vormt voor de gebruiker, dieren en hun omgeving.
Met betrekking tot de dozen (rekken): raadpleeg de doseringstabel op het tabblad GEBRUIK.

Aanbeveling: voor een goede werking van TAURRUS®, tot 10 dagen voor de behandeling en gedurende de behandeling geen insecticiden gebruiken.

Voor gebruik de fles schudden om de roofdieren in het substraat te homogeniseren.
Giet een deel van de inhoud van de fles over de dieren en verdeel de rest gelijkmatig over het te behandelen terrarium (en).
Herhaal de behandelingen indien nodig en in het geval van een nieuwe aanwinst van dieren voor preventieve behandeling.
"Vroegtijdig of preventief handelen is de beste manier van handelen en blijkt vaak ook de meest economische."

De behandeling vereist doorgaans geen behandeling van de te behandelen dieren, noch een grondige reiniging van het terrarium. In het geval van een zware besmetting (detecteerbaar door talrijke parasieten op dieren en in waterbakken), raden we toch aan om het substraat te veranderen voordat de roofdieren worden geïmplanteerd. Een deel van de parasietenpopulatie wordt dus mechanisch geëlimineerd.

Merk op dat plagen vaak voorkomen. Parasieten zijn moeilijk te zien en heel vaak zien we maar een deel van de bevolking. Het is ook niet ongebruikelijk om behandelingen een paar weken of maanden na implantatie van de roofdieren te herhalen.