Over ons

Het verleden van Grizo

De oprichters van Grizo

Grizo is opgericht in 1965 door Henri De Grijze met zijn zoon Dennis De Grijze. Hiervan komt de naam Grijze & zoon, Grizo. Toen was Grizo nog gevestigd te Roeselare.
Hiernaast zie je het eerste logo van Grizo van 1965!

De opvolging van Grizo

Het was al van kleins af aan dat Filip een echte ondernemer was, hij hielp bij zijn ouders Cyriel & Christina in de zaak vanaf hij kon wandelen. Het was dus een ware droom van Filip en zijn vrouw Edith om Grizo over te nemen in 1997. Kort na de overname in Roeselare zijn ze met Grizo verhuisd naar Pittem. In het toenmalige gamma werd alles voor vogels, vissen en knaagdieren verkocht. Maar dit gamma was niet uitgebreid genoeg in de ogen van Filip en Edith. Met die redenering is Grizo gaan uit breiden in stockage opslag. Op deze manier kon Grizo meer merken verdelen om te voldoen aan de verwachtingen van de klant.

Sinds 1965
Team van experten
Familiale aanpak
Milieubewust
Eigen vogelzaad productie

Overname vogelvoer producent Braet

Door de grotere vraag is Grizo beginnen verkopen buiten België: Frankrijk, Nederland, Luxemburg. Daarnaast exporteren we ook buiten de EU. Grizo verkoopt al in +10 verschillende landen.

In 2015 heeft Grizo een bedrijf overgenomen genaamd Braet NV. Braet is gespecialiseerd in het produceren van vogelzaden. Hierdoor is Grizo nu ook een producent/fabrikant. Braet NV was gevestigd in Brugge.
In 2020 heeft Grizo de afdeling gemoderniseerd door het volledig automatiseren van het bedrijf te Moorslede.

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze nieuwe producten en acties?