Over ons

Het verleden van Grizo

De oprichters van Grizo

Grizo werd in 1965 opgericht door Henri De Grijze en zijn zoon Dennis De Grijze. De naam is afgeleid van de Nederlandse term "Grijze & zoon", wat symbool staat voor hun vaderlijke band. Het bedrijfslogo uit 1965, dat oorspronkelijk gevestigd was in Roeselare, wordt links getoond. Dit emblematische begin markeert het ontstaan van Grizo's reis en omvat een erfenis van door de familie gedreven vakmanschap.

De opvolging van Grizo

Al op jonge leeftijd vertoonde Filip de geest van een ondernemer en hielp hij zijn ouders, Cyriel en Christina, bij hun zakelijke inspanningen. In de loop der jaren zette deze aangeboren passie Filip en zijn vrouw Edith ertoe aan om hun droom waar te maken door in 1997 de controle over Grizo over te nemen. Na de overname van Grizo, gelegen in Roeselare, richtten ze hun vizier op Pittem, waar hun aspiraties echt tot bloei kwamen. Terwijl Grizo zich aanvankelijk specialiseerde in het aanbod van vogels en knaagdieren, koesterden Filip en Edith grotere visies. Hun ambitie leidde tot een uitbreiding in Pittem, waardoor niet alleen hun inventaris werd uitgebreid, maar ook een nieuwe reeks producten voor meerdere diersoorten werd geïntroduceerd. Deze strategische zet versterkte de capaciteit van Grizo om een gevarieerd klantenbestand te bedienen en maakte de distributie mogelijk van meerdere merken die aansloten bij de verwachtingen van de klanten.

Sinds 1965
Team van experten
Familiale aanpak
Milieubewust
Eigen vogelzaad productie

Overname vogelvoer producent Braet

De stijgende vraag heeft geleid tot de uitbreiding van Grizo naar internationale markten, waaronder Frankrijk, Nederland en Luxemburg, en export naar landen buiten de EU. De overname in 2015 van Braet NV in Brugge betekende een belangrijk keerpunt. Deze strategische zet versterkte niet alleen de status van Grizo als groothandelaar, maar vestigde het bedrijf ook als prominente producent van vogelzaden. Tegen 2020 had Grizo zijn activiteiten verder geoptimaliseerd door de productie te verhuizen naar Moorslede en door volledige automatisering voor meer efficiëntie en gemoderniseerde productieprocessen. De intrede van Niels en Aloïs, de nakomelingen van oprichters Filip en Edith, in het bedrijf in 2019 heeft de inspanningen om het bereik en de invloed van Grizo uit te breiden versterkt en belooft een dynamische toekomst voor de onderneming.

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze nieuwe producten en acties?